BakkenCakeCupcakesIntoleranties en levensstijlenLactosevrijSuikervrij

Alles in één kom suikervrije chocolade cakejes

suikervrije chocolade cake

Chocolade…wie is er niet dol op? Oké ik ken wel een paar mensen, maar toch vinden de meesten het heerlijk! Waaronder ik. En omdat ik afgelopen week in een luie bui was, wilde ik cakejes maken waarbij ik alle ingrediënten gewoon in één kom kon gooien. Ik kan je vertellen dat deze suikervrije chocolade cakejes heel goed gelukt zijn. Een heerlijke smaak, niet te zoet en lekker luchtig. Precies zoals je het wilt hebben. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.

Benodigdheden

Voor ongeveer 12 cakejes

  • 2 eieren
  • 18 gram rijpe bananen
  • 30 ml ahornsiroop
  • 30 gram kokospalmsuiker
  • 1,5 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 60 ml ongezoete amandelmelk
  • 35 gram ongezoete cacaopoeder
  • 60 gram speltbloem
  • 60 gram boekweitmeel
  • 20 gram havermeel
  • 35 gram amandelmeel
  • 50 gram stukjes 85% pure chocolade (optioneel)

suikervrije chocolade cake

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  2. Zet een muffinvorm klaar
  3. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade stukjes in een blender en mix goed door elkaar
  4. Voeg de chocolade stukjes toe en roer door
  5. Giet de vormpjes vol tot iets onder de rand
  6. Zet in de oven voor 25 minuten
  7. Laat 5 minuten afkoelen en haal vervolgens uit de vorm
  8. Smullen maar!

Eet deze suikervrije chocolade cakejes binnen 3-4 dagen op of bewaar voor max. 1 maand in de vriezer

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze suikervrije chocolade cakejes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response