BroodGlutenvrijSuikervrij

Gezond flatbread

gezond flatbread

Yes! Over een maandje ga ik op vakantie naar Italië. Ik heb er zoveel zin in! Lekker met Tommy en onze hond Mila in een bungalow op de camping aan het Gardameer. Ondanks de opmerkingen dat het Gardameer in September qua weer niet veel soeps is, laat ik me niet gek maken. Het weer is immers iets waar je niets aan kan veranderen.

Ik ben pas één keer in Italië geweest en ik vond het super! De mensen de cultuur en natuurlijk: het eten. Nu is flatbread niet per se iets typisch Italiaans (ook al valt pizza ook onder de categorie “platbrood”), maar door de Italiaanse kruiden en tomaat geef ik er een Italiaans tintje aan. Natuurlijk kun je dit gezond flatbread beleggen naar keuze zolang je maar snel genoeg bent om het in het beslag te drukken en niet teveel erop te doen.

 

Benodigdheden

Voor 4 flatbreads

  • 200 gram speltmeel
  • 200 gram Franse magere kwark
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • Handje gedroogde rozemarijn
  • 1 tomaat
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Meng het meel met de kwark, peper en 1 el olijfolie
  2. Kneed het deeg tot een elastische bal en verdeel in 4 stukken
  3. Besprenkel het aanrecht met 1 el olijfolie
  4. Rol het stuk deeg uit met een deegroller tot een dunne plak
  5. Bestrooi met rozemarijn en zout
  6. Snijdt de tomaat in dunne plakken
  7. Zet een koekenpan op het vuur en verhit even
  8. Haal het deeg voorzichtig van het aanrecht en leg in de pan
  9. Verdeel nu 4 tot 5 plakjes tomaat over het deeg
  10. Laat 5 minuten op laag vuur bakken
  11. Je gezonde flatbread is klaar! Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere brood recepten? Kijk dan hier.

Ga je dit gezonde flatbread zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response