BroodCakeLactosevrijSuikervrij

Speculaas bananenbrood

Speculaas bananenbrood

Whoop whoop! Ben jij klaar voor een heerlijk stukje speculaas bananenbrood? Met de Sint in het land en de feestdagen voor de deur mogen de speculaaskruiden absoluut niet ontbreken. Met bananenbrood kun je lekker variëren door er verschillende kruiden, zaden, pitten of noten in te gebruiken. En nu dus ook in de speculaas bananenbrood.

De laatste tijd heb ik zo weinig geblogt, omdat ik vond dat alles perfect moest zijn in de foto. Onzin natuurlijk en daar heb ik ook helemaal geen tijd voor. Dit speculaas bananenbrood was bijvoorbeeld niet helemaal gaar van binnen. Ondanks dat heeft iedereen er van gesmuld! Waarom zou ik het dan niet op de foto zetten en het recept met jullie delen?

Voorbereidingen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius⁠
2. Vet een cakevorm in met kokosolie⁠

Benodigdheden

  • 2 rijpe bananen⁠
  • 250 gram bloem⁠
  • 1 tl bakpoeder⁠
  • 100 gram gesmolten kokosolie⁠
  • 100 gram kokospalmsuiker⁠
  • 2 eieren⁠
  • 1 el speculaaskruiden⁠
  • 1 el pompoenpitten⁠
  • 1 el zonnebloempitten⁠

Bereidingswijze

  1. Doe de bananen in de blender of prak fijn met een vork⁠
  2.  Mix de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en pitten⁠
  3. Voeg de kokosolie toe⁠
  4. Voeg de kokospalmsuiker toe⁠
  5. Mix de eieren met de banaan en voeg toe aan de rest⁠
  6. Stort het beslag in de vorm⁠
  7. Zet in de oven voor 50 minuten⁠
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster⁠
  9. Nu kun je heerlijk smullen van jouw versgebakken speculaas bananenbrood

Benieuwd naar andere lactosevrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je dit speculaas bananenbrood zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response