BakkenLactosevrijOntbijt toppingsSuikervrijVegan

Gezonde crumble met speculaas en bosvruchten

gezonde crumble

Om nog maar even in de sfeer van de feestdagen te blijven, heb ik een gezonde crumble met speculaas en bosvruchten gemaakt. Heerlijk als topping met wat kwark of yoghurt! Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met het type fruit, maar ook met de kruiden die je door het beslag heen doet. Wat ik zo lekker vindt aan deze gezonde crumble is dat hij heerlijk knapperig is! Samen met de bosvruchten mix vind ik dit een ideale combinatie voor de koude wintermaanden.

Benodigdheden gezonde crumble

Om deze gezonde crumble te maken heb je onderstaande ingrediënten nodig. Ik haal mijn ingrediënten voornamelijk bij De Notenshop. Om je te helpen, heb ik de linkjes naar de producten al toegevoegd.

Voor 2 tot 3 porties

Bereidingswijze gezonde crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Doe de bosvruchten in een pannetje en laat zacht worden
  3. Voeg de maizena erbij en het water
  4. Doe de rest van de droge ingrediënten in een kom. Roer goed door en voeg vervolgens de kokosolie en de ahornsiroop toe. Roer nogmaals goed door.
  5. Doe het fruit in een ovenschaaltje en verspreidt de crumble eroverheen
  6. Zet in de oven voor 30 minuten
  7. Haal uit de oven en laat goed afkoelen
  8. Serveer de gezonde crumble met jouw favoriete yoghurt of kwark

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze gezonde crumble zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response