In het weekend kan ik echt genieten van een heerlijke cracker. Deze vegan crackers smaken van zichzelf al super. Wil je ze toch met iets gezonds beleggen? Dan kies ik voor hummus, gerookte zalm, een plakje kipfilet of komkommer. Natuurlijk zijn er nog zoveel andere mogelijkheden!

Wat smaakt er nu beter dan een cracker die je helemaal zelf gebakken hebt? Inderdaad, niets! Vandaar dat ik het recept voor deze knapperige vegan crackers graag met je deel. Het is namelijk best lastig om zelf knapperige veganistische crackers te maken. De truc zit hem in een lage oventemperatuur en een lange baktijd. Wil je weten hoe dat precies werkt? Lees dan snel verder.

Benodigdheden

Voor 8 vegan crackers

Bereidingswijze

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar
  2. Doe de natte ingrediënten erbij en mix nog eens goed
  3. Laat 5 minuten staan zodat het beslag dikker wordt
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  5. Verspreidt het beslag over een met bakpapier bekleedde bakplaat
  6. Rol uit met een deegroller. Leg eventueel eerst een bakpapiertje ertussen zodat het deeg niet aan je roller plakt.
  7. Snij de vegan crackers in stukken met een mes of pizzasnijder
  8. Zet de crackers voor 45 minuten in de oven
  9. Haal ze uit de oven en laat afkoelen
  10. Eet smakelijk!

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze vegan crackers zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response