KoekjesLactosevrijSuikervrijVegan

Suikervrije koekjes

Verantwoord snoepen hoeft niet moeilijk te zijn. Ik maak mijn tussendoortjes altijd zelf. Vaak bak ik een flinke portie in één keer om in te vriezen. Zo blijven ze lang goed en kost het me weinig moeite om gezond te snacken. De laatste tijd probeer ik steeds meer recepten online te zetten die weinig ingrediënten bevatten. Dat betekent niet dat het daardoor minder lekker is!

Naast het delen van deze recepten heb ik sinds kort ook een nieuw workshop programma opgezet. Hierin bakken we gezonde recepten met maximaal zeven ingrediënten. Het recept voor deze suikervrije koekjes bestaat zelfs maar uit vier ingrediënten! Ideaal toch?

Benodigdheden

  • 200 gram speltmeel
  • 75 gram dadels
  • 100 gram kokosolie
  • 20 gram pompoenpitten

[Plek voor een foto]

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosolie
  2. Onpit en snijdt de dadels fijn. Je kunt ze ook in de keukenmachine doen.
  3. Voeg de dadels toe aan het speltmeel en de kokosolie.
  4. Maak hier een rol van ter grootte van de koekjes
  5. Wikkel de rol in vershoudfolie en leg voor 1 uur in de koelkast
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Snijdt de rol in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik
  9. Leg de koekjes op de bakplaat en bak voor 15 minuten
  10. Smakelijk!

Benieuwd naar andere koekjes recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze koekjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response