KoekjesLactosevrijSuikervrijVegan

Snelle vegan chocoladekoekjes

Enkele weken terug vroeg ik jullie van welk baksel je een gezonde variant zou willen zien. Eén van de baksels die werd aangevraagd waren knapperige chocoladekoekjes zonder amandelmeel. Ik besloot de uitdaging aan te gaan en hier zijn ze dan: overheerlijke chocoladekoekjes waar je geen genoeg van kunt krijgen! Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten zijn deze koekjes geheel vegan. Daarnaast zijn ze vrij van geraffineerde suiker (wanneer je suikervrije chocolade gebruikt). Kun jij niet wachten om deze toppers te maken? Dan gaan we nu aan de slag!

Benodigdheden

  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram havermeel
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 el (wijsteen) bakpoeder
  • 20 gram pure suikervrije chocolade
  • 1/2 el vanillepoeder
  • Snufje zout
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop
  • 2 el plantaardige melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Smelt de kokosolie samen met de melk en de ahornsiroop
  4. Meng de melen, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en vanillepoeder
  5. Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en mix met de hand of een keukenmachine. Ik gebruikte een deeghaak om het deeg te mengen.
  6. Voeg de chocolade stukjes toe
  7. Maak bolletjes van het deeg en druk ze aan op de bakplaat. Ik gebruikte een steekvorm en drukte het deeg aan om alle koekjes van hetzelfde formaat te krijgen.
  8. Doe in de oven voor 25 minuten. Houdt de koekjes na 15 minuten goed in de gaten, want elke oven is anders.

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze taartjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response