Wist je dat het heel gemakkelijk is om je eigen luxe chocolade te maken? Koop een paar repen chocolade in de winkel, smelt deze in een pannetje en strooi er je eigen toppings over. Meer dan dat is het niet. Speciaal voor Valentijn maakte ik mijn eigen luxe chocolade. Met de roze chocolade van De Notenshop maakte ik er een extra mooi feestje van. Er zijn wel wat handige tips en trucs die ik je mee kan geven om deze luxe chocolade tot een succes te maken. Wil jij weten hoe? Je leest het hieronder.

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Neem een cakeblik en bekleed met bakpapier. Hiervoor moet het bakpapier op maat knippen in twee stroken. De eerste strook gebruik je over de lengte van het cakeblik en de tweede strook gebruik je over de breedte van het cakeblik.
  2. Smelt de chocolade in een pannetje
  3. Giet de chocolade in het cakeblik en zet 5 minuten weg om af te koelen. Ik zette het blik in de gang omdat het daar koeler is.
  4. Smelt de ruby chocolade in een pannetje
  5. Neem telkens een theelepel roze chocolade en sprenkel dit over de donkere chocolade heen
  6. Neem vervolgens de andere topping en sprenkel deze over de chocolade heen
  7. Zet weer terug op de koele plek tot de chocolade hard is geworden
  8. Verwijder de chocolade uit het cakeblik en breek in stukken

Benieuwd naar andere recepten met roze chocolade? Kijk dan eens hier!

Ga je deze luxe chocolade zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response