GlutenvrijLactosevrijNo-bakeSuikervrijVegan

Vegan gebak met bosvruchten en cranberries

no-bake bosvruchten gebak

Bakken zonder oven? Ja, dat kan! Oké, het is dan niet écht bakken, maar de taart smaakt er niet minder lekker door. Af en toe vind ik het leuk om de oven in te ruilen voor de vriezer en een no-bake taartje te maken. Zo’n no-bake gebakje heeft nog meer voordelen. Zo kun je veel gemakkelijker een taart maken in een leuk kleurtje! Al eerder maakte ik een gele mango taart en een paars bosvruchten cakeje. Vandaag ga ik voor de roze kleur van bessen, frambozen en aardbeien! Het vergt war voorbereiding, maar dan heb je ook wat.

Benodigdheden

Voor 8 stukken

Bodem

  • 60 gram walnoten
  • 40 gram medjoul dadels
  • 1/2 tl kokosolie

Vulling

  • 40 gram gewelde cashewnoten
  • 40 gram boekweit
  • 90 gram bosbessen, bramen en aardbeien (mag ook uit de diepvries ontdooid zijn)
  • 30 gram ahornsiroop
  • 50 gram gesmolten kokosolie

Topping

  • Handje cranberries

Extra

  • Springvorm rond of vierkant. Ik gebruikte twee vierkante van 7,5 x 7,5 cm.

Voorbereiding

Cashewnoten weken

Cashewnoten weken is heel simpel. Neem een bakje met water en doe de cashewnoten erin. Zorg dat alle noten onder water zijn. Laat dit voor minstens 4 uur staan. Het beste is om het een dagje te laten weken.

Boekweit kiemen

  1. Doe de boekweit in een kom en spoel schoon totdat het water helder is
  2. Doe de boekweit in de kom en laat het voor 2 tot 4 uur in water weken
  3. Spoel de boekweit weer af en gebruik een zeef om overtollig water af te gieten
  4. Neem een platte (oven)schaal en doe verdeel de boekweit. De laag mag niet hoger zijn dan 10 milimeter
  5. Zorg dat de schaal ergens op kamertemperatuur staat en wacht totdat de boekweit kiemt. Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen.
  6. Roer twee maal per dag en maak vochtig wanneer de boekweit droog is

Tip: Je kunt de boekweit max. 3 dagen in een bakje bewaren in de koelkast

Bereidingswijze

Bodem

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  2. Doe de walnoten en dadels in de blender
  3. Voeg nu de kokosolie erbij en blend weer
  4. Doe het deeg in de springvorm en druk goed aan
  5. Zet 10 minuten in de vriezer

Vulling

  1. Doe de vruchten in de blender en zeef daarna de pitjes er met een fijne zeef uit
  2. Doe de puree, cashewnoten, boekweit en ahornsiroop in de blender
  3. Voeg de gesmolten kokosolie toe en blend nog eens
  4. Doe in de vorm en schudt een beetje zodat de luchtbelletjes eruit gaan
  5. Zet 1 uur in de vriezer
  6. Haal de gebakjes uit de vriezer en strooi de cranberries eroverheen. Het is niet erg als ze een beetje wegzinken in de vulling.
  7. Zet voor 5 uur in de vriezer

Serveren

  1. Haal de gebakjes meteen uit de vorm wanneer je ze uit de vriezer haalt
  2. Laat 3-4 uur ontdooien in de koelkast of 1 uur buiten de koelkast

Tip: In de vriezer zijn de gebakjes 3 maanden houdbaar

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze gebakjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response