GlutenvrijLactosevrijNo-bakeSuikervrijVegan

Vegan taart met avocado en bosvruchten

vegan avocado bosvruchten taart

Vegan taart

Een combinatie van verschillende soorten fruit in één taart? Jazeker! Voor het kerstdiner op Tweede Kerstdag maakte ik deze heerlijke vegan taart met avocado en bosvruchten. Yum! Dit gebakje is niet alleen vegan, maar ook suikervrij, glutenvrij en lactosevrij.

Improvisatie

Om eerlijk  te zijn was dit bij toeval een succes. Ik was bezig om een aantal bosvruchten gebakjes te maken en had wat beslag over. Weggooien is zonde, dus maakte ik er dit gebakje van met maar liefst twee verschillende lagen! Je kunt vast wel raden welke laag bosvruchten bevat en welke laag avocado ;). Geen zin om twee lagen te maken? Geen probleem! De lagen smaken op zichzelf staand ook heerlijk!

Benodigdheden

Voor 1 vegan taart met een doorsnede van 16cm

Bodem

  • 30 gram walnoten
  • 25 gram medjoul dadels
  • 25 gram dadels
  • 20 gram kokosrasp
  • Snuf zout
  • 1/2 tl water

Bosvruchten vulling

  • 40 gram gewelde cashewnoten
  • 40 gram boekweit
  • 90 gram bosbessen, bramen en aardbeien (mag ook uit de diepvries ontdooid zijn)
  • 30 gram ahornsiroop
  • 50 gram gesmolten kokosolie

Avocado vulling

  • 50 gram kokosolie
  • 1 limoen
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1,5 avocado
  • 30 gram ahornsiroop

Topping

  • Handje kokosrasp

Extra

  • Ronde springvorm van 16cm doorsnee

Voorbereiding bosvruchten vulling

Cashewnoten weken

Cashewnoten weken is heel simpel. Neem een bakje met water en doe de cashewnoten erin. Zorg dat alle noten onder water zijn. Laat dit voor minstens 4 uur staan. Het beste is om het een dagje te laten weken.

Boekweit kiemen

  1. Doe de boekweit in een kom en spoel schoon totdat het water helder is
  2. Doe de boekweit in de kom en laat het voor 2 tot 4 uur in water weken
  3. Spoel de boekweit weer af en gebruik een zeef om overtollig water af te gieten
  4. Neem een platte (oven)schaal en doe verdeel de boekweit. De laag mag niet hoger zijn dan 10 milimeter
  5. Zorg dat de schaal ergens op kamertemperatuur staat en wacht totdat de boekweit kiemt. Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen.
  6. Roer twee maal per dag en maak vochtig wanneer de boekweit droog is

Tip: Je kunt de boekweit max. 3 dagen in een bakje bewaren in de koelkast

Bereidingswijze

Bodem

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  2. Maal de ingrediënten voor de bodem
  3. Doe het deeg in de springvorm en druk goed aan
  4. Zet 10 minuten in de vriezer

Bosvruchten vulling

  1. Doe de vruchten in de blender en zeef daarna de pitjes er met een fijne zeef uit
  2. Doe de puree, cashewnoten, boekweit en ahornsiroop in de blender
  3. Voeg de gesmolten kokosolie toe en blend nog eens
  4. Doe in de vorm en schudt een beetje zodat de luchtbelletjes eruit gaan
  5. Zet 15-20 minuten in de vriezer

Avocado vulling

  1. Rasp de schil van de limoen en pers uit
  2. Voeg de ingrediënten voor de avocado vulling samen en pureer
  3. Schep dit op de bosvruchten vulling en strijk glad
  4. Bestrooi de taart met kokosrasp
  5. Zet voor 5 uur in de vriezer

Serveren

  1. Haal de vegan taart meteen uit de vorm wanneer je hem uit de vriezer haalt
  2. Laat 3-4 uur ontdooien in de koelkast of 1 uur buiten de koelkast

Tip: In de vriezer is deze vegan taart 3 maanden houdbaar

vegan avocado bosvruchten taart

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze gebakjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response