GlutenvrijLactosevrijOverigSuikervrijVegan

Suikervrije appelmoes

Suikervrije appelmoes

Koop je suikervrije appelmoes in de winkel, of maak je hem zelf? Om een baksel gezonder te maken, vervang ik soms boter door appelmoes. Vaak koos ik dan voor de gemakkelijke weg en kocht mijn suikervrije appelmoes in de supermarkt.

Sinds kort maak ik mijn appelmoes zelf, omdat ik dan precies weet wat de ingrediënten van mijn suikervrije appelmoes zijn. Voor ik begon, dacht ik dat het veel werk was. Niets is minder waar! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar appels, een beetje water, citroensap en eventueel wat kaneel. Binnen mum van tijd heb jij een heerlijke suikervrije appelmoes!

Suikervrije appelmoes

Benodigdheden

Voor 1/2 liter appelmoes

  • 1 kilo appels
  • 10 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd in blokjes
  2. Doe de appels in de pan samen met de overige ingrediënten
  3. Zet de pan een kwartier op het vuur en schep regelmatig om zodat de appeltjes niet aanbranden
  4. Als de appeltjes zacht zijn, kunnen ze worden gepureerd. Dit kan met een staafmixer of in de blender (indien hij geschikt is voor warm voedsel). Met de staafmixer werd mijn appelmoes iets grover dan wanneer ik de appeltjes in de blender deed.
  5. Doe de appelmoes in een potje en laat afkoelen

Tip: Heb je een potje met een goede deksel? Doe de appelmoes dan warm in het potje, doe de deksel erop en zet de appelmoes op zijn kop weg.

Suikervrije appelmoes

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze appelmoes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response