SuikervrijTaarten

Zoete aardappel pompoen taart

zoete aardappel pompoen taart

Bakken met groenten

Een tijd terug volgde ik een workshop waar we leerden bakken met groenten. Nooit gedacht dat groenten een baksel zo lekker zoet zouden kunnen maken! Eén van de groenten die we gebruikten was bataat ofwel, zoete aardappel. We maakten er een heerlijke bataart mee die lijkt op de zoete aardappel pompoen taart die we vandaag gaan maken. De bataart is dus de inspiratie voor deze heerlijke zoete aardappel pompoen taart. Hij heeft een krokante korst en een smeuïge vulling met heerlijke kruiden. Perfect voor deze herfstige maanden waar we lekker onder een dekentje met een kop thee bij de haard zitten. Zo lekker!

Ambassadrice van De Notenshop

Sinds deze maand ben ik ambassadrice van De Notenshop. Hier koop ik al mijn melen, noten etc. Ik vind het zo leuk om jullie kennis te laten maken met de producten van De Notenshop! Ik gebruik ze al jaren en ben er heel blij mee. De smaak van de producten is heerlijk en wanneer je bestelt heb je je pakketje de volgende dag al in huis. Superhandig dus!

Info

Bakvorm 21cm doorsnede

Bereidingstijd: 50 minuten

Baktijd: 40 minuten

Benodigdheden

Bodem

  • 130 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram kokospalmsuiker
  • Snufje zeezout
  • 2,5 tl wijsteenbakpoeder
  • 170 gram roomboter
  • 1 el water
  • 60 gram havermout

Vulling

  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram flespompoen
  • 50 gram kokospalmsuiker
  • 2 eieren
  • 40 gram roomboter
  • 1,5 el speltmeel
  • 110 gram amandelmelk
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1,5 tl pumpkin spice

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  3. Meng de melen samen met de kokospalmsuiker, zeezout en het bakpoeder
  4. Voeg de roomboter en het water toe en mix goed door elkaar
  5. Kneed tot een bal en wikkel in folie. Leg dit vervolgens een half uur in de koelkast
  6. Schil de zoete aardappel en pompoen
  7. Snijdt in blokjes en leg in een ovenschaal
  8. Bak de groenten een half uur
  9. Vet de bakvorm in
  10. Haal de deegbal uit de koelkast
  11. Bestuif het aanrecht met meel en rol de deegbal uit tot iets groter dan de bakvorm zodat je ook mooi de randen kan bekleden
  12. Leg het deeg in de vorm en druk aan
  13. Prik gaatjes in het deeg
  14. Haal de groenten uit de oven en pureer samen met de boter
  15. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de vulling toe
  16. Giet de vulling op het deeg
  17. Zet 40 minuten in de oven
  18. Haal uit de oven en laat goed afkoelen
  19. Smullen maar!

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze taart zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response