BroodCakeGlutenvrij

Bananenbrood met chocolade

Supersnel en superlekker!

Bananenbrood chocolade

Snel bananenbrood

Iedere dag eet ik om tien uur een tussendoortje met koolhydraten. Meestal is dit een cake of knapperige crackers met kipfilet. Ik verheug me er ook echt op! Helaas had ik gisteren weinig om me op te verheugen. Tijdens mijn mealprep heb ik volgens mij verkeerd geteld en kwam ik voor twee dagen aan tussendoortjes te kort. Dat werd dus snel even wat nieuws bakken! Veel tijd had ik niet aangezien ik 1,5 uur later al in de sportschool moest zijn. Iets met bananen misschien? Ik besloot een bananenbrood te maken. Gaandeweg gingen er nog wat meer ingrediënten bij zoals cacao en dadels. En tadaaa! De komende week geniet ik van een voedzaam chocolade bananenbrood 🙂

Benodigdheden

Voor 6 porties

  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram glutenvrij havermeel (of havermout vermalen tot meel)
  • 30 gram cacaopoeder
  • 20 gram 85% chocolade of cacaonibs
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 dadels
  • snufje zout
  • 1 el bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • 5 stevia druppels
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Laat de dadels wellen in gekookt of heet water
  3. Mix alle melen, cacaopoeder, bakpoeder, zout en kaneel
  4. Klop de eieren voor 5 minuten op hoge stand
  5. Pureer ondertussen de bananen. Dit kan met een vork of in de blender
  6. Ontpit en snij de dadels in stukjes
  7. Breek de chocolade in stukjes
  8. Voeg de gepureerde banaan, dadels, chocolade, gesmolten kokosolie, kwark, stevia druppels en vanille extract toe aan het eiermengsel
  9. Roer het eiermengsel voorzichtig door het meelmengsel. Dit zorgt ervoor dat de cake luchtig blijft.
  10. Zet voor 35 minuten in de oven
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen
  12. Smullen maar!

Bananen chocolade brood

Ga je dit bananenbrood zelf maken? Laat dan een bericht achter. Dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response