CupcakesGlutenvrijSuikervrij

Aardbei-rabarber ontbijtmuffins

aardbei rabarber muffins

Mijn ouders hebben sinds kort een hele grote moestuin. Geweldig vind ik dat! Helaas is het ook veel werk en hebben ze de meeste gewassen vervangen door gras. Gelukkig heeft mijn lieve vader de rabarber nog even voor me laten staan. Aangezien het lang duurt om zelf eetbare rabarber te laten groeien en die van hun al jarenlang in de tuin staat. Ik heb de laatste steeltjes kunnen bemachtigen en hier vandaag lekkere ontbijtmuffins van gemaakt. Geen rabarber zonder aardbei, dus die zitten er ook in. Lekker als ontbijt of ieder ander tijdstip van de dag. Ik eet ze vaker als tussendoortje.

Benodigdheden

Voor 9 muffins

  • 150 gram aardbeien
  • 1 stengel rabarber
  • 150 gram glutenvrij havermeel over havermout gemalen tot meel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 25 gram pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram magere Franse kwark
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Snijd 100 gram aardbeien en de rabarber in kleine stukjes
  3. Meng de havermeel, bakpoeder, zout en kaneel
  4. Pureer de aardbeien en mix met de kwark
  5. Klop de eieren 6 minuten tot een luchtige massa
  6. Voeg de kwark, pompoenpitten, kokosolie, aardbeien en rabarber bij het droge mengsel
  7. Voeg het eiermengsel bij het beslag
  8. Vet de muffin vormpjes in met kokosolie
  9. Verdeel het beslag over 10 muffin vormpjes
  10. Decoreer met pompoenpitten en havervlokken
  11. Zet voor 30-40 minuten in de oven
  12. Laat afkoelen om er vervolgens heerlijk van te smullen!

aardbei rabarber muffins

Ga je deze ontbijtmuffins zelf maken? Laat dan een bericht achter. Dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response