Sinds kort maak ik mijn eigen granola. Waarom? Omdat het super gemakkelijk en snel is. Daarnaast heb je ook helemaal zelf in de hand wat je er allemaal in stopt.

Wanneer je een zak granola in de supermarkt koopt is dat heel anders. Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten verkrijgbaar, wat het voor mij lastiger maakt om de juiste te kiezen. In mijn geval is de juiste degene met de minste suikers.

Tijdens een vakantie in Mallorca kocht ik mijn eerste kant-en-klare zakje granola. Op de zak stond dat er 25% minder suiker in zat. Het liefst eet ik helemaal geen geraffineerde (natuurlijke) suiker, maar uiteindelijk kocht ik het toch. Er was gewoon geen suikervrije optie. Dit bracht me (eenmaal terug in Nederland) op het idee om zelf aan de slag te gaan!

Het heeft een tijdje geduurd voor ik de perfecte match van ingrediënten vond, maar hier is hij dan!

Crunchy granola

Benodigdheden

  • 200 gram (glutenvrije) havermout
  • 30 gram gemengde noten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 2 el lijnzaad
  • 30 gram cacaonibs
  • 3 el kokosvlokken
  • Snuf zout
  • 4 el ahornsiroop
  • Kaneel, koek- en speculaaskruiden naar eigen smaak. Ik gebruike 1 flinke el van deze kruiden

Crunchy granola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar behalve de kokosvlokken
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  4. Verdeel het mengsel over de bakplaat
  5. Zet voor 20 minuten in de oven
  6. Laat de granola goed afkoelen
  7. Strooi de kokosvlokken over de granola heen
  8. Doe alles in een luchtdichte pot en klaar is Kees!

Crunchy granola

Wil je deze granola verwerken in een lekker baksel? Kijk dan ook eens hier:

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze granola zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response