CupcakesGlutenvrijLactosevrijSuikervrij

Cupcakes met krokante bodem en chocolade vulling

chocolade cupcakes

Ik hou van chocola! Jij ook? Helaas moet je er niet teveel van eten en dat is nu juist zo verleidelijk. Om het toch wat gezonder te maken heb ik een nieuw recept samengesteld. Cupcakes met een lekkere krokante korst en een smeuïge chocolade vulling. En het mooie is dat deze cakejes véél gezonder en véél lekkerder zijn dan zomaar een reep chocolade. Ze zijn suikervrij, glutenvrij en lactosevrij.

Benodigdheden

Voor 6 cupcakes

De bodem

  • 150 gram glutenvrij havermeel of havermout gemalen tot meel
  • 1/3 tl piment
  • 1/3 tl kaneel
  • 1/3 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • 25 gram agavesiroop

De vulling

  • 60 gram zwarte bonen
  • 60 gram kikkererwten
  • 1 banaan
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 25 gram cacao
  • 25 gram agavesiroop

Topping

  • 12 cashewnoten

chocolade cupcakes

Bereidingswijze

Bodem

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Vet het cupcakeblik in met kokosolie
  3. Klop het ei los in een kommetje
  4. Meng het havermeel, zout, piment, kaneel, koekkruiden, agavesiroop en bakpoeder
  5. Meng nu het ei en de kokosolie erdoorheen tot het een mooie deegbal wordt
  6. Verdeel het deeg in 6 stukken en druk dit in de cupcake vormpjes

Vulling

  1. Spoel de zwarte bonen en kikkererwten af
  2. Stop de banaan, zwarte bonen, kikkererwten, kokosyoghurt, cacao en agavesiroop in een blender en meng tot een gladde massa
  3. Verdeel het beslag over de 6 vormpjes en maak af met twee cashewnoten per cupcake
  4. Bak in 40 minuten gaar
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen
  6. Smullen maar!

chocolade cupcakes

Ga je deze cupcakes zelf maken? Laat dan een bericht achter. Dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

 

 

Leave a Response