GlutenvrijNo-bakeSuikervrijTaarten

Gezonde aardbeien monchoutaart

Gezond, mooi en superlekker

gezonde aardbeien monchoutaart

Vorige week maakte ik een (iets te late) verjaardagstaart voor een vriendin van me. Aangezien ik me wel een beetje aan mijn voedingsschema wilde houden, besloot ik een gezonde aardbeien monchoutaart te maken. Best spannend aangezien de meeste mensen niet gewend zijn om een taart zonder suiker te eten. Gelukkig viel hij erg in de smaak! Later heb ik nog heel wat aanvragen gekregen om het recept van deze gezonde monchoutaart te delen. Dat doe ik natuurlijk maar al te graag!

Benodigdheden

Voor 8 stukken

  • 250 gram amandelmeel
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram granola (zonder toegevoegde suikers)
  • 3 dadels
  • 700 gram magere Franse kwark
  • 2 el honing
  • 450 gram aardbeien
  • 5 gelatineblaadjes
  • 150 ml water
  • kokosolie voor het invetten van de springvorm

Recept

  • Laat de dadels 5 minuten wellen in warm water
  • Onpit de dadels mocht dit nodig zijn
  • Doe de walnoten, cashewnoten, granola, dadels, honing en het water in de keukenmachine
  • Doe de mix in een kom en voeg het amandelmeel toe
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met wat kokosolie
  • Verspreid het deeg over de bodem en druk het aan met je vingers
  • Zet de vorm 15 minuten in de koelkast
  • Week de gelatine in koud water
  • Zet een pan op het vuur en verwarm 2 eetlepels kwark
  • Voeg vervolgens de gelatineblaadjes één voor één toe
  • Voeg de rest van de kwark toe en roer goed door
  • Giet de kwark op het deeg en zet voor minstens 3 uur in de koelkast
  • Haal de taart voorzichtig uit de springvorm
  • Halveer de aardbeien en leg deze op de taart

Deze monchoutaart is gezond en ziet er ook nog eens supermooi uit. Eet smakelijk!

gezonde aardbeien monchoutaart

Ga je deze monchoutaart zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response