CakeGlutenvrijLactosevrijSuikervrij

Gezonde citroen-bosvruchten cake met kokos

De ultieme gluten- en suikervrije cake

bosvruchten citroen kokos cake

Gezonde cake

Tegenwoordig grijp ik iedere gelegenheid aan om te bakken. Dit weekend was het vaderdag, dus een mooi moment om een gezonde cake op tafel te zetten. De uitdaging was om een cake te maken die glutenvrij, suikervrij en luchtig is. En dat is zeker gelukt! De structuur is te vergelijken met een boerencake, maar dan net iets smeuïger. Waarschijnlijk komt dit door de kokosyoghurt die erin verwerkt is. Naast de smaak van kokos proef je ook een vleugje citroen, banaan en bosvruchten.

Het is altijd spannend wanneer mijn cakes en taarten geproefd worden door familie en vrienden. Zo’n suikervrij recept smaakt vaak toch anders dan je gewend bent. Gelukkig viel deze cake erg in de smaak bij mijn familie. Dat is voor mij reden genoeg om het recept met jullie te delen.

Benodigdheden

Voor 12 personen

  • 100 gr glutenvrij havermeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 5 el honing
  • 400 gr kokosyoghurt
  • 1 gepureerde banaan
  • sap en rasp van 1 citroen (biologisch/onbespoten)
  • 200 gr bosvruchten
  • 2 el kokosolie
  • 2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • Een handje amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  3. Vet de randen van de springvorm in met kokosolie
  4. Doe de eieren één voor één in een kom samen met de honing. Klopt dit voor 10 minuten zodat het mengsel luchtig wordt
  5. Mix de melen, bakpoeder en het zout in een andere kom
  6. Voeg de kokosyoghurt en gepureerde banaan toe aan het mengsel van droge ingrediënten
  7. Was de citroen, knijp het sap uit in een bakje
  8. Rasp de schil van de citroen. Rasp alleen het gele gedeelte. Zodra je het wit ziet moet je stoppen, anders krijg je bittere rasp en dat willen we niet in onze cake hebben.
  9. Voeg het citroensap, citroenrasp en de gesmolten kokosolie toe aan het deegmengsel
  10. Roer alles goed door elkaar
  11. Voeg het eiermengsel toe aan het deegmengsel
  12. Spatel het beslag voorzichtig door elkaar. Hierdoor blijft het luchtig
  13. Voeg nu de helft van de bosvruchten toe en roer dit er rustig doorheen
  14. Doe het beslag in de springvorm
  15. Strooi wat amandelschaafsel op de bovenkant van de cake
  16. Zet voor 50 minuten in de oven
  17. Na 40 minuten kun je de resterende bosvruchten op het taartje leggen. Daarna zet je de taart nog voor 10 minuten in de oven
  18. Laat de cake afkoelen

bosvruchten citroen kokos cake

 

Ga je deze cake zelf maken? Laat dan een bericht achter. Dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram  en vergeet niet #mycuriousmind te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response