KoekjesLactosevrijSuikervrijVegan

Gezonde herfstkoekjes

Herfstkoekjes

Zo simpel, maar zó lekker! Deze herfstkoekjes zijn (op de gezonde chocolade karamel koekjes) mijn favoriet op dit moment. Ze bevatten maar een paar ingrediënten, dus je kunt snel aan de slag!

Leuk om te weten is dat deze herfst koekjes groenten bevatten. Dat zou je niet zeggen toch? Ik maakte negen koekjes van het beslag. In totaal is hiervan 150 gram groenten! Namelijk zoete aardappel en kikkererwten. Door de herfst koekjes te zoeten met groenten en een beetje ahornsiroop mis je absoluut geen geraffineerde suiker in dit recept.

Ik maakte deze koekjes met verschillende toppings van kokosrasp, amandelschaafsel en pompoenpitten. Vooral de pompoenpitten maken deze koekjes extra herfstig!

Ik zie het al helemaal voor me. Lekker op de bank met een kopje thee, deze heerlijke herfstkoekjes, een dekentje over me heen en het tikken van de regen op de ramen…jij ook?

Maar, wat maakt deze koekjes nou zo herfstig? Het geheim zit hem in de Pumpkin Spice mix van Green Gipsy Spices. Echt een aanrader! Naast deze kruiden heb ik nog een aantal anderen kruiden van dit merk. Ik gebruik ze regelmatig tijdens het koken en in mijn baksels. Het zijn redelijk grote potjes dus je kunt er lekker lang van doen! Super fijn vind ik dat.

Genoeg gepraat/geschreven…we gaan aan het werk!

Benodigdheden

Voor 9 koekjes

Koekjes

  • 100 gram zoete aardappel
  • 50 gram kikkererwten
  • 25 gram kokosolie
  • 15 gram kokosrasp
  • 100 gram havermeel
  • 50 gram water
  • Snufje zout
  • 1 theelepel Pumpkin Spice van Green Gipsy Spices

Topping

  • 2 el kokosrasp
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el amandelschaafsel

Herfstkoekjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
  2. Pureer de zoete aardappel en de kikkererwten in een blender of keukenmachine
  3. Doe de overige ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar
  4. Doe de de puree erbij en mix nog eens goed door elkaar
  5. Als je nog klontjes ziet, kun je het deegmengsel nog eens in de blender of keukenmachine doen
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  7. Maak 9 rondjes van het deegmengsel op de bakplaat. Ik gebruikte een bakring om mooie rondjes te maken.
  8. Strooi de topping over de koekjes
  9. Zet voor 20 minuten in de oven
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bij voorkeur op een taartrooster.
  11. Eet smakelijk!

Herfstkoekjes

Wil je nog meer gezonde koekjes bakken? Bekijk dan ook deze recepten:

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze koekjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response