GlutenvrijNo-bakeSuikervrijTaarten

Gezonde petit fours met mango, limoen en kokos

Mango petit fours

Vorig weekend had ik een high tea samen met mijn moeder. Met deze zomerse temperaturen (lees 28 graden) was dat flink afzien, maar ook heel gezellig. Als toetje kregen we allerlei lekkere gebakjes waaronder mierzoete petit fours. Ik kreeg meteen inspiratie om hier een gezonde variant van te maken. Gezonde petit fours dus. Het moest net zo kleurrijk zijn en passen bij de zomers temperaturen waar we al een paar weken van mogen genieten.

Gezonde petit fours

Voor deze gezonde petit fours koos ik voor de feloranje kleur van de mango. Alleen mango is ook zo saai, dus vulde ik mijn ingrediëntenlijst aan met limoen, kokos en dadels. Het resultaat is een friszure petit fours met een lekkere zoete mango topping. De wachttijd is wat langer doordat de gelatine moet opstijven maar dat is het zeker waard! Het ziet er supermooi uit en is ook heel gemakkelijk om te maken!

Mango petit fours

Benodigdheden

Voor 2 petit fours van 7 x 3,5 cm

  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 3 geweekte dadels
  • snufje zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl kokosolie
  • 1/2 limoen
  • 300 gram magere Franse kwark
  • 3 stevia druppels
  • 3,5 gelatine blaadje
  • 1/3 mango

Extra:

Vierkante bak-“ring” of bakvorm van 7,5 x 7,5 cm

Mango petit fours

Bereidingswijze

Bodem

  1. Doe het amandelmeel, kokosmeel, dadels, zout, kaneel en kokosolie in een foodprocessor
  2. Knip een velletje bakpapier op maat en leg dit onder de bakring of op de bodem van de bakvorm
  3. Druk het meelmengsel op de bodem van de vorm en zet in de koelkast

Vulling

  1. Doe het sap van de limoen samen met de kwark en de stevia druppels in een foodprocessor
  2. Week 3 gelatine blaadjes in koud water
  3. Los de gelatine op in een steelpannetje met 2,5 el water
  4. Doe er drie eetlepels kwark bij en roer dit door
  5. Roer het warme kwarkmengsel door het koude kwarkmengsel
  6. Giet het kwarkmengsel op de taarbodem
  7. Laat voor 2 uur opstijven in de koelkast

Topping

  1. Pureer de mango
  2. Week de overige gelatine in koud water
  3. Los de gelatine op in een steelpannetje samen met de mango
  4. Laat een beetje afkoelen en giet vervolgens op de kwarklaag
  5. Laat voor 1 uur opstijven in de koelkast

Vervolgens kun je het gebakje in twee of vier stukken snijden. Daarnaast zijn er zoveel verschillende variaties te bedenken. Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen maken met aardbeien, bosvruchten etc.

Mango gezonde petit fours

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze petit fours zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response