BroodGlutenvrijLactosevrijSuikervrijVegan

Gezondere vegan kaneelbroodjes

kerst kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes zijn één van mijn lievelingsdingen tijdens de kerstbrunch. Naast een heerlijke croissant met ham en kaas, een gekookt eitje en een glas versgeperste sinaasappelsap gaat zo’n zoete hap er wel in! Maar sinds een paar jaar sta ik niet meer te trappelen om zo’n soort broodje. Nu mijn suikerinname al een tijdje geminderd is, zijn deze broodjes gewoonweg te zoet. Daarnaast neem ik liever iets verantwoorders (ja zelfs met kerst).

Ik vroeg me af of ik deze mierzoete broodjes gezonder zou kunnen maken. Dat is deels gelukt. Er gaat nog steeds aardig wat palmsuiker in dit baksel, maar een beetje zondigen tijdens kerst moet nog wel kunnen toch?

We gaan aan de slag!

kerst kaneelbroodjes

Benodigdheden

Voor 8 stuks

Deeg

  • 200 gram speltmeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 2 el palmsuiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 180 ml amandelmelk

Vulling

  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 140 gram palmsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. Vet een ronde springvorm in met kokosolie
  3. Meng alle ingrediënten voor de vulling tot een kruimelig geheel
  4. Strooi de helft hiervan op de bodem van de springvorm
  5. Meng in een andere kom de speltmeel, amandelmeel, palmsuiker, bakpoeder en zout.
  6. Voeg de gesmolten kokosolie bij het deegmengsel
  7. Voeg vervolgens de amandelmelk erbij en kneed goed door elkaar
  8. Bestrooi het werkblad met meel en rol het deeg uit tot een vierkante plak van 5mm dik. Je kunt wat keukenfolie over het deeg leggen voordat je begint met uitrollen. Dan plakt het deeg niet aan de deegroller.
  9. Strooi het overige deel van de vulling op het deeg
  10. Rol het deeg op en snijd in 8 stukken
  11. Leg de rolletjes met de binnenkant naar boven op de suikerlaag in de springvorm. Het kan zijn dat je springvorm niet helemaal gevuld is, maar dat is niet erg.
  12. Zet de springvorm in de oven. De eerste 5 minuten op 200 graden Celsius en daarna nog 20 minuten op 170 graden Celsius.
  13. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen, maar eet ze op wanneer ze nog warm zijn. Dat is sowieso het lekkerste!

kerst kaneelbroodjes

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze kaneelbroodjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response