CrackersGlutenvrijLactosevrijSuikervrijVegan

Knapperige Italiaanse spelt crackers

knapperige spelt crackersKnapperige spelt crackers

Ik maak al jaren mijn eigen crackers. Helaas waren ze altijd wat slap, terwijl ik de knapperige bite juist zo lekker vind. Sinds kort heb ik een recept wat mijn crackers lekker knapperig maakt. Gezond, simpel en extra lekker dus!

Benodigdheden

Voor 5 porties

  • 75 gram speltmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el lijnzaad
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el pijnboompitten
  • een snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 125 ml water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  2. Meng het speltmeel, boekweitmeel, italiaanse kruiden, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten en zout
  3. Voeg het water en de kokosolie toe aan de mix van droge ingrediënten
  4. Leg een bakplaat klaar met bakpapier
  5. Neem een eetlepel beslag en druk dit plat op de bakplaat. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Schuif de bakplaat in de oven
  7. Laat bakken voor 45 minuten
  8. Haal de crackers uit de oven en laat afkoelen

knapperige spelt crackers

Nadat de crackers afgekoeld zijn kun je ze beleggen. Ik eet ze zelf vaak met een plakje kipfilet, schijfjes komkommer of hummus.

Ga je deze crackers zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response