CupcakesGlutenvrijLactosevrijSuikervrijVegan

Ontbijtmuffins met bosvruchten en gezonde botercrème

ontbijtmuffins bosvruchtenvulling botercreme

Het bramenseizoen is begonnen! Bij mij in de tuin tenminste wel. Het zijn er dit jaar zo veel dat ik er heel wat lekkers van kan maken. Om wat inspiratie op te doen heb ik het internet afgestruind naar leuke en lekkere recepten. Een aantal ideeën waren: bramensap, bramenijs, bramen kwarktaart en bramenjam.

Uiteindelijk koos ik ervoor om bosvruchten te combineren met mijn bramen en hier een bosvruchten vulling van te maken. Deze vulling deed ik in krokante havermout cups. En tadaaa…we hebben een lekkere ontbijtmuffin gemaakt! Om de boel nog wat lekkerder en mooier te maken, maakte ik een gezonde botercrème van cashewnoten met amandelmelk, vanille en kaneel.

Benodigdheden

Voor 4 muffins

Bosvruchten vulling

  1. 150 gram bosvruchten
  2. 1 tl ahornsiroop
  3. 50 ml water
  4. 1/2 el maizena

Deeg

  1. 150 gram glutenvrij havermeel
  2. 7 stevia vanille druppels
  3. 1 tl speculaas kruiden
  4. 50 gram gesmolten kokosolie
  5. 1 el gebroken lijnzaad met 3 el water
  6. 1 tl bakpoeder
  7. beetje zout

Gezonde botercrème

  1. 50 gram cashewnoten (minstens 4 uur geweekt in koud water)
  2. 15 ml amandelmelk
  3. 5 druppels vanille stevia
  4. snufje kaneel
  5. snufje zout

Garneren

  1. amandelschaafsel
  2. bramen, bosbessen, kersen

ontbijtmuffins bosvruchtenvulling botercreme

Bereidingswijze

Bosvruchten vulling

  1. Doe de bosvruchten samen met het water en de honing in een pannetje
  2. Kook voor 10 minuten
  3. Neem wat gekookt sap, doe dit in een kommetje en meng hier de maizena doorheen
  4. Doe het mengsel terug in de pan en kook voor 5 minuten. Roer af en toe even door.
  5. Doe het mengsel in een kommetje en laat afkoelen

Deeg

  1. Mix het meel met de kruiden, bakpoeder en zout
  2. Mix de vanilledruppels met het lijnzaad mengsel en de kokosolie
  3. Verdeel het deeg in 8 stukken
  4. Verdeel de eerste vier stukken over vier vakjes in het cupcake blik
  5. Doe in ieder vakje 1el bosvruchtenvulling
  6. Gebruik de overige vier stukken deeg om de cupcakes af te sluiten. Druk de randen goed aan zodat de vulling er niet uit kan lopen
  7. Zet voor 40 minuten in de oven
  8. Haal uit de oven en laat afkoelen

Gezonde botercrème

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een glad beslag
  2. Neem een eetlepel beslag en doe dit voorzichtig op het cakeje
  3. Garneer met amandelschaafsel en wat bosvruchten

Durf deze prachtige ontbijtmuffins nu nog maar eens op te eten!

Tip: bewaar de gezonde botercrème apart  in een bakje en smeer dit erop wanneer je de muffin gaat eten. Zo voorkom je dat de muffin klef wordt tijdens het bewaren.

ontbijtmuffins bosvruchtenvulling botercreme

Benieuwd naar meer gezonde recepten? Bekijk dan ook eens mijn suikervrije, glutenvrije, lactosevrije of vegan recepten.

Ga je deze ontbijtmuffins zelf maken? Laat dan een bericht achter. Dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response