LactosevrijOntbijt toppingsOverigSuikervrijVegan

Snelle gezonde caramelsaus

gezonde caramelsaus

Caramel is één van mijn favoriete guilty pleasures. Je kent het wel…zo’n heerlijke koffie caramel, Tony Chocolonely caramel-zeezout chocolade of een lekkere ijscoupe overgoten met caramelsaus. Heerlijk! Wanneer ik het eet, geniet ik er optimaal van.

Helaas is caramel niet gezond en eet ik het bijna nooit. Daarom vroeg ik me af of er ook gezonde caramelsaus bestaat. En ja! Dat is er en het is nog vegan ook! Zo kunnen we af en toe toch nog eens genieten van dit hemelse goudkleurige goedje. Dat betekent niet dat je het overmatig veel moet gaan eten, want teveel is nooit goed natuurlijk 🙂

Ik gebruikte de gezonde caramelsaus o.a. om mijn smoothiebowl te decoreren. Binnenkort wil ik eens proberen of ik het in koekjes kan verwerken, of misschien zelf wel als vulling in cupcakes! Het recept is heel simpel, bevat weinig ingrediënten en je hebt het binnen 5 minuten gemaakt.

Benodigheden

  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 ml water
  • 3 el tahini
  • 4 el kokosolie
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosbloesemsuiker met het water op laag vuur in een pannetje. Niet roeren. Mocht het nodig zijn dan kun je de pan een beetje “walsen” om de suiker te verdelen. Wanneer het begint te bubbelen is het goed.
  2. Haal het pannetje van het vuur en voeg de kokosolie, tahini en het zout toe.
  3. Roer goed door totdat alle ingrediënten zijn opgelost.
  4. Giet over in een potje en laat afkoelen

Je kunt deze gezonde caramelsaus 3 weken in de koelkast bewaren. De saus stolt in de koelkast, dus je zult hem moeten verhitten om hem weer vloeibaar te maken. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze caramelsaus zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response