Workshop Healthy Desserts Studio

Twee weken geleden volgde ik een workshop bij Elvira van Healthy Desserts Studio in Utrecht. Voor mij was het twee uur reizen vanuit Weert, maar het was het meer dan waard! Met nog vijf anderen leerden we hoe we haar “Healthy Berry Cake” zelf kunnen maken. In de workshop worden er niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar gegooid, maar ga je veel dieper in op de manier waarop je de ingrediënten voorbereid, gebruikt en verwerkt.

De taart

De taart die we tijdens de workshop maakten was heerlijk! Echter maak ik voor mijn eigen recept toch wat wijzigingen. Gewoon omdat het kan. Wanneer je de taart precies zoals die van Healthy Desserts Studio wil maken dan raad ik je aan om je op te geven voor haar volgende workshop.

Ingrediënten

Voor 6 cupcakes

Bodem

 • 120 gram walnoten
 • 80 gram dadels
 • 1 el gesmolten kokosolie

Vulling

 • 80 gram geweekte cashewnoten
 • 80 gram groene gekiemde boekweit. Hoe je boekweit kiemt, lees je hieronder.
 • 100 gram bramen. Dit mag ook diepvriesfruit zijn. Zorg wel dat je dit eerst ontdooit en het vocht afgiet voor je met het recept start.
 • 80 gram blauwe bessen.Dit mag ook diepvriesfruit zijn. Zorg wel dat je dit eerst ontdooit en het vocht afgiet voor je met het recept start.
 • 60 gram ahornsiroop
 • 100 gram gesmolten kokosolie

Extra benodigdheden

 • Siliconen cupcake vorm. Gebruik geen metalen, aangezien je de cupcakes na het invriezen er niet meer gemakkelijk uit zal krijgen!

Voorbereidingen

Cashewnoten weken

Cashewnoten weken is heel simpel. Neem een bakje met water en doe de cashewnoten erin. Zorg dat alle noten onder water zijn. Laat dit voor minstens 4 uur staan. Het beste is om het een dagje te laten weken.

Boekweit kiemen

 1. Doe de boekweit in een kom en spoel schoon totdat het water helder is
 2. Doe de boekweit in de kom en laat het voor 2 tot 4 uur in water weken
 3. Spoel de boekweit weer af en gebruik een zeef om overtollig water af te gieten
 4. Neem een platte (oven)schaal en doe verdeel de boekweit. De laag mag niet hoger zijn dan 10 milimeter
 5. Zorg dat de schaal ergens op kamertemperatuur staat en wacht totdat de boekweit kiemt. Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen.
 6. Roer twee maal per dag en maak vochtig wanneer de boekweit droog is
 7. Je kunt de boekweit max. 3 dagen in een bakje bewaren in de koelkast

Bereidingswijze

Bodem

 1. Vet de vormpjes in met kokosolie
 2. Doe de walnoten en dadels in de blender. Zorg dat de walnoten onderop zitten en daarna pas de dadels. Als het je het andersom doet dan gaat het blenden moeilijker.
 3. Voeg de kokosolie toe en blend nog eens.
 4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en druk in de vormpjes
 5. Zet de vorm in de vriezer voor 10 minuten

Vulling

 1. Doe de bramen in de blender en maak er puree van
 2. Doe de bramen in een zeef zodat je alleen het sap overhoudt en de pitjes eruit zijn
 3. Doe de bramen puree, blauwe bessen, cashewnoten, boekweit en siroop in de blender. Zorg dat het een gladde massa wordt.
 4. Voeg de gesmolten kokosolie toe en blend nog eens
 5. Haal de vorm uit de vriezer en verdeel het paarse mengsel over de vormpjes
 6. Zet voor minstens 5 uur in de vriezer

Ontdooien

 1. Klaar om te proeven? Haal de cupcakes dan uit de vriezer en laat voor 3-4 uur ontdooien in de koelkast. Je kunt de cupcakes ook buiten de koelkast ontdooien. Dan duurt het ongeveer een uurtje.

Tip van de dag

Ik heb zoveel goede tips gekregen tijdens de workshop. Eén daarvan wil ik toch graag even met jullie delen. Wanneer je een no-bake taart decoreert, kun je de verschillende soorten fruit als het ware “lijmen”. Om ervoor te zorgen dat het fruit op de taart blijft zitten, gebruiken we gesmolten kokosolie. Je kunt ook gesmolten chocolade of dadelpasta gebruiken. Doordat de taart koud is, stolt de “lijm” vanzelf en blijft het fruit goed zitten!

Healthy berry cupcakes

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze vegan cupcakes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response