GlutenvrijNo-bakeSuikervrijTaarten

Zebra kwarktaart met kersen topping

zebra cheesecake met kersen

Oooh het maken van deze zebra kwarktaart was zooo spannend! Ik zag de Zebra Cheesecake van Oh My Pie en wilde dit zelf ook eens proberen. Zo mooi met die verschillende kleurtjes en zebra patroon en je hebt er niet eens een over voor nodig. Ik hoopte wel dat het goed zou gaan!

Maar of dat al niet gek genoeg is, wilde ik ook nog wat extra’s toevoegen. Eerder maakte ik de ‘gezonde’ chocoladetaart van Chef Bosquet. Een geweldig lekkere taart die getest is door een aantal mensen uit mijn omgeving. De vulling vonden de meesten wat te bitter, maar de bodem viel heel erg in de smaak! Voor deze zebra kwarktaart besloot ik dezelfde bodem te gebruiken.

Daarnaast werd ik geïnspireerd door de kunstwerken die Rainbowlz van hun smoothie bowls maakt. Wat met een smoothiebowl kan, moet ook met een kwarktaart kunnen. Tenminste, dat hoopte ik. Het patroontje viel wat anders uit dan gedacht, maar dat maakt mij niet uit. Perfect is ook zo saai toch?

Dus, heb jij zin om een paar uurtjes creatief bezig te zijn (inclusief wachttijd tijdens het opstijven)? Waag je dan aan deze taart! Eigenlijk is het zo simpel en kan het alleen maar fout gaan als je te weinig gelatine gebruikt. Vegan is hij dus niet, maar wel glutenvrij en suikervrij. Laten we aan de slag gaan!

zebra kwarktaart

Benodigdheden

Voor 8 stukken

Bodem

  • 4 dadels
  • scheutje amandelmelk
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 30 gram kokosolie
  • 20 gram agavesiroop
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel love, peace and granola van Green Gypsy Spices of een andere kruiden zoals kaneel of koekkruiden

Vulling

  • 1 liter magere Franse kwark
  • 12 gelatine blaadjes
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 6 vanille stevia druppels

Topping

  • 150 gram Alpro kersen yoghurt of andere kersen yoghurt
  • 50 gram bessen
  • 200 gram magere Franse kwark
  • 2 gelatine blaadjes

Versiering

  • handje aardbeien
  • handje blauwe bessen
  • handje frambozen
  • blaadjes munt

zebra kwarktaart

Bereidingswijze

Bodem

  1. Pureer de dadels met de kokosolie
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en druk dit vervolgens stevig aan in een sprinvorm
  3. Zet in de koelkast

Vulling

  1. Week de gelatine blaadjes in koud water
  2. Knijp de blaadjes uit en doe in een pannetje met enkele lepeltjes water
  3. Verwarm het mengsel en blijf roeren om klonten te voorkomen
  4. Voeg vervolgens langzaam de kwark toe
  5. Verdeel de kwark over drie kommen
  6. Pureer de aardbeien en voeg deze toe aan één van de kommen
  7. Pureer de frambozen en voeg deze toe aan één van de kommen
  8. Je hebt nu lichtroze, donkerroze en witte kwark. Het zebra strepen beginnen!
  9. Haal de springvorm uit de koelkast
  10. Neem drie lepels van de witte kwark en schep deze op het midden van de bodem
  11. Neem drie lepels van de lichtroze kwark en schep deze bovenop het midden van de witte kwark
  12. Neem drie lepels van de donkerroze kwark en schep deze bovenop het midden van de lichtroze kwark
  13. Herhaal dit tot alle kwark op is
  14. Zet voor 3 uur in de koelkast

Topping

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Knijp één blaadje gelatine uit en verwarm deze met een eetlepel water in een pannetje.
  3. Voeg de kersenyoghurt hieraan toe.
  4. Haal de pan van het vuur en doe het kersenmengsel in een kom.
  5. Knijp het andere gelatineblaadje uit en verwarm deze in een pannetje.
  6. Voeg de witte kwark hieraan toe
  7. Verdeel de kwark over twee bakjes
  8. Pureer de bessen en voeg het sap toe aan één van de kommetjes witte kwark
  9. Doe de witte kwark in een spuitzak of flesje met smalle tuit. Doe dit ook voor de roze kwark.
  10. Giet het kersen yoghurt mengsel op de taart en zorg dat het hele oppervlak gevuld is.
  11. Maak nu met de witte en roze kwark stippen en lijnen. Het zal wat waterig zijn, maar dat is niet erg.
  12. Neem een satéprikker en maak ronddraaiende bewegingen in in de yoghurt. Je krijgt dan een soort van swirls. Ik koos ervoor om dat maar op één gedeelte te doen en de rest gestipt te laten, maar je bent natuurlijk vrij om te maken wat je wil!

Decoratie

  1. Maak af met het fruit en de munt

zebra kwarktaart

Benieuwd naar andere suikervrije recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze taart zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Tags : Gezond

Leave a Response