KoekjesLactosevrijVegan

Chocolade karamel koekjes

gezonde chocolade karamel koekjes

Ik ben dol op chocolade! Toen ik begon met gezonder te eten, was ik bang dat een stukje chocolade niet meer in mijn voedingsschema zou passen. Gelukkig valt dat reuze mee. Zo nu en dan neem ik een stukje 85% pure chocolade en geniet er met volle teugen van! Natuurlijk zit hier wel wat suiker in, maar zolang je het met mate eet kan het wat mij betreft geen kwaad. Je kunt je chocolade ook zelf maken d.m.v. cacaopoeder en cacaoboter. Een recept hiervan vind je hier op Blij Suikervrij Dan weet je zeker dat er geen suiker in zit. Persoonlijk ben ik nog niet zover dat ik deze 100% chocolade lekker vind om te eten.

Daarnaast is karamel één van mijn favorieten topping. Ook niet gezond en daarom juist zo lekker. Tenminste, dat denk ik. Een tijdje terug maakte ik deze gezonde karamel. Tot dan toe gebruikte ik het af en toe in mijn yoghurt. Het is een lekkere zoetmaker, maar ik wilde er toch iets meer mee. Ik besloot “the best of both worlds” te creeëren.

Deze chocolade – karamel koekjes zijn de ultieme traktatie! Een koekje bij de koffie, een tussendoortje op kantoor of bij een kopje thee terwijl je onder een dekentje ligt op de bank. Heerlijk toch?

Wil je het minder zoet maken dan in dit recept? Laat dan de toppings weg en vervang de tahini door wat honing of agavesiroop.

gezonde chocolade karamel koekjes

Benodigdheden

Voor 10 koekjes

Koekjes

  • 75 gram speltmeel
  • 25 gram havermeel
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 1 tl love, peace and granola van Green Gypsy Spices (of 1 tl kaneel)
  • 1 el cacaonibs
  • 1 el tahini karamel. Het recept vind je hier.
  • 2 medjoul dadels. De notenshop heeft hele lekkere!
  • 100 ml water

Topping

  • 1 el kokosrasp
  • 10 gram 85% pure chocolade
  • 1 el tahini karamel

gezonde chocolade karamel koekjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Doe het meel, zout, bakpoeder, cacaopoeder, kruiden en cacaonibs in een kom en mix door elkaar
  3. Mix in een andere kom het water en de karamel
  4. Voeg nu het water bij de melen en mix goed door elkaar
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een eetlepel ronde koekjes van het beslag
  6. Doe voor 25 minuten in de oven
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen
  8. Verwarm de chocolade au bain marie
  9. Sprenkel de chocolade met een theelepel over de koekjes en strooi er vervolgens wat kokosrasp overheen
  10. Sprenkel wat karamel met een theelepel over de koekjes en laat verder afkoelen tot de chocolade hard wordt

Eet smakelijk!

gezonde chocolade karamel koekjes

Benieuwd naar andere vegan recepten? Kijk dan hier.

Ga je deze koekjes zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response