Over mij en mijn gezonde levensstijl

tamara my curious mind

“Your body can stand almost anything, it’s your mind that you have to convince – Vincent Lombardi, American football player (NFL)”.

Dit is een quote die ik onlangs tegenkwam op Pinterest. Helemaal waar! Dacht ik. Je kunt zoveel bereiken, maar je moet er wel 100% voor willen gaan. Logisch is het wel, maar doe het maar eens. Deze uitspraak gaat met name over het werken aan een gezond lichaam. Iets waar ik pas de laatste paar jaren bewust mee bezig ben. Veel mensen vragen zich af waarom en hoe ik dat doe. Voor mij is dat genoeg reden om een blog te beginnen waar ik al die ervaringen en recepten kan delen. Wil je meer weten over waarom ik overgestapt ben op een gezonde levensstijl? Lees dan vooral verder!

Hoe het begon

Studentenleven

Op mijn achtiende ging ik op kamers. Superleuk en ik zou het ook iedereen aanraden. Echter gaat op kamers gaan meestal gepaard met ongezond eten, veel feesten en veel bier. Natuurlijk is dat niet goed voor je lichaam. Daarnaast sportte ik nauwelijks. Ik was sponsor van de sportschool zullen we maar zeggen. Aangezien je als student toch genoeg vrije tijd hebt om te slapen, maakte het niet veel uit. Ik voelde me prima.

Nieuwe inzichten

Toen ik eenmaal stage ging lopen en zag hoe gezond mijn collega’s aten (lees: sapkuren, iedere dag een avocado, tarwegras drinken, een appel dieet etc.) ging er toch een belletje rinkelen. Ik wilde ook gezonder gaan eten. Als lunch en ontbijt at ik in totaal vier crackers, tussendoor een handje druiven en ’s-avonds at ik meestal pasta, wat groenten en vlees. Ik viel af, maar had rond een uur of twee ook geen energie meer over. Toen ik ging tellen hoeveel calorien ik op een dag at schrok ik. Het waren er veel te weinig. Ik ging dus weer over op mijn oude vertrouwde patroon.

Energietekort

Na mijn stage ging ik werken als Visual Designer bij Valtech. Ondertussen was ik wel weer aan sport gaan doen, dus dat was al een verbetering. Bij ons op kantoor was er bijna iedere week taart of iets anders lekkers. Dagelijks at ik een tosti en brood met hagelslag als lunch. In die tijd woonde ik bij mijn schoonouders, dus ’s-avonds at ik met hen mee. Na een paar maanden had ik last van verschrikkelijke after dinner dips. Het leek eigenlijk wel alsof ik die de hele dag door had. Ik ging naar de dokter en liet bloed prikken, maar daar kwam niets uit.

Het keerpunt

In mijn omgeving hoorde ik steeds meer over een gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld over het weglaten van koolhydraten en suikers. Dat zette me aan het denken. Zou dat misschien iets voor mij zijn? Zou ik dan meer energie krijgen? Maar hoe begin ik daar dan mee? Ik ging wat meer onderzoek doen, maar eigenlijk zag ik door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Slimming Body Guide van In Love With Health. Hierin staan voedingsschema’s, recepten en work-outs voor een gezonde levensstijl. Er wordt ook uitgelegd wat een gezonde levensstijl inhoud en waarom het zo belangrijk is. Wil je meer weten over het boek? Lees dan mijn artikel.

tamara my curious mind

Gezond leven is geen moetje meer

Na een weg vol hindernissen kan ik nu eindelijk zeggen dat mijn levensstijl verandert is. Ik ben veel bewuster met voeding bezig zonder dat het een obsessie is. Ik eet gezond en gun mezelf eens per week ook wat lekkers. Anders zou ik het echt niet vol kunnen houden.

Ook sport ik nu regelmatig en vind ik het nog leuk ook! Ik ben gestopt met fitness omdat ik het niet leuk vond om in mijn eentje te sporten. Daarom volg ik meer groepslessen bij een sportschool. Bijvoorbeeld: paalfitness, Zumba, XCO en yoga.

Ik heb meer energie dan ooit. Dat motiveert me om door te blijven gaan met deze levensstijl. Het is goed voor lichaam en geest en daarom zou ik ook nooit meer terug willen naar mijn oude leefstijl. Ik ben overtuigd. Jij ook?

Liefs,

Tamara