Tips

10 gezonde taarten, cakes en koekjes die je moet proberen!

pompoen cake

Als ik terugkijk op dit jaar zie ik enorm veel hoogtepunten. Eén daarvan is natuurlijk het opstarten van My Curious Mind om jou te inspireren met mijn gezonde taarten, cakes en koekjes. Een gezond recept kan immers net zo lekker zijn! Toen ik hieraan begon, had ik nooit gedacht dat het zo’n succes zou zijn. In een half jaar ben ik gegroeid op verschillende vlakken. Mijn vaardigheden qua bakken zijn verbeterd, ik heb een passie voor food fotografie ontwikkeld en geef zelfs workshops (ja ik,…het meisje dat het mega spannend vind om voor een groep mensen te staan).

Bedankt voor dit mooie jaar!

Ik wil jullie enorm bedanken voor het afgelopen half jaar en ik hoop dat ik jullie mag blijven inspireren in 2019! Ik heb al heel wat lekkers op de planning staan, maar laten we eerst eens kijken welke recepten jullie in 2018 het leukst, lekkerst en interessants vonden.

Gezonde brownies

Deze heerlijke gezonde brownies gemaakt van o.a. kikkererwten waren in 2018 het populairst. Wat mij betreft een eerlijke winnaar!

Bekijk dit gezond recept

kerst brownie

Gezonde appelvlaai

Deze gezonde appelvlaai weet de traditionele Limburgse appelvlaai goed te evenaren!

Bekijk dit gezond recept

Gezonde appel vlaai

Pompoen cake

Deze heerlijke pompoencake viel goed in de smaak mede dankzij de geweldige kokostopping die als kers op de taart het geheel helemaal afmaakte.

Bekijk dit gezond recept

pompoen cake

Citroen bosvruchten cake

Een van mijn eerste baksels die ik online plaatste en een échte topper. Ik maakte hem al meerdere keren voor mezelf, vrienden en familie. Dit pareltje deed het erg goed als toetje tijdens het kerstdiner van afgelopen week.

Bekijk dit gezond recept

bosvruchten citroen kokos cake

Gezonde high tea

Dit uitgebreide artikel i.s.m. Tastea was een groot succes! Het bevat meerdere recepten, een boodschappenlijst en menukaart (om uit te printen) zodat je gemakkelijk je eigen gezonde high tea kunt organiseren. Zo heb je alles op één plek staan en is het voorwerk al gedaan. Handig toch?

Bekijk dit artikel

gezonde hightea

Granola bars

Mijn meest populaire pin op Pinterest én nummer zes in deze top tien. Een lekkere snack voor tussendoor!

Bekijk dit gezond recept

Gezonde granola bar

Zebra kwarktaart

Een creatief kunstwerk in de vorm van een taart. Het zebra effect lijkt heel lastig te maken, maar eigenlijk is het best gemakkelijk. Geloof je het niet? Neem dan maar eens een kijkje in dit recept.

Bekijk dit gezond recept

zebra cheesecake met kersen

Aardbeien monchoutaart

Het eerste gezonde recept wat ik online zette op My Curious Mind! En daarmee ook mijn eerste kennismaking met food fotografie. Nu zou ik het heel anders presenteren, maar voor een eerste poging ben ik hier super trots op!

Bekijk dit gezond recept

gezonde aardbeien monchoutaart

Bramentaart

Wat doe je met bramen uit eigen tuin? Juist! Je gebruikt ze tijdens het bakken. Of liever gezegd: je gebruikt ze bij het maken van deze no-bake bramentaart. Heerlijk hoor!

Bekijk dit gezond recept

gezonde bramen taart met speculaas bodem

Brownies

Last but not least: brownies! Dit is een andere variant als de nummer één gemaakt met kikkererwten en kidneybonen. Weet je niet welke variant je moet kiezen? Deze brownie heeft een minder pure cacaosmaak als de nummer één. Dus, het is maar net waar je van houdt.

Bekijk dit gezond recept

gezonde brownie

Ga je iets uit deze top tien zelf maken? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Post deze op mijn Facebook of Instagram en vergeet niet om #mycuriousmind of @mycuriousmind.nl te taggen.

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response