Tips

Keukengerei musthaves

must have keukengerei

Wanneer je kiest voor een healthy lifestyle kies je voor vers eten. Je zal dus vaker in de keuken staan om je maaltijden zelf te bereiden. Natuurlijk is het dan fijn om een lekkere grote keuken te hebben, maar ook in een klein keukentje lukt dit prima! Mits je de juiste apparatuur hebt. Inmiddels heb ik al heel wat keukengerei bij elkaar verzameld en heb ik zo mijn favorieten. Bij deze mijn lijst van absolute musthaves in de keuken.

Blender

Ik gebruik mijn blender iedere dag voor het maken van ontbijtsmoothies. Ik heb een blender van Nutribullet. Hierbij schroef je de beker op de messen. Wanneer je klaar bent met blenden hoef je er alleen maar een deksel op te draaien en kun je hem zo meenemen. Dit scheelt weer extra afwas. Super handig! Mijn Nutribullet is 900 watt. Hierdoor zijn de smoothies lekker glad. Zelfs noten worden gemakkelijk vermalen tot meel en en van ijsblokjes maak je in no time crushed ice. Een geweldig apparaat en ook lekker compact!

Keukenmachine

De keukenmachine gebruik ik vooral tijdens het bakken. Bijvoorbeeld om eieren of aquafaba lekker luchtig te kloppen. Een keukenmachine kan natuurlijk ook malen, hakken, mengen en blenden. Toen ik nog geen aparte blender had, gebruikte ik een opzetstuk op mijn keukenmachine om te blenden. Zelf heb ik een Bosch MUM5. Deze heeft verschillende opzetstukken waar je van alles mee kan. Voor mij is dit een musthave omdat het mijn werk verlicht en ook nog eens veel sneller is! Het neemt wel wat meer plek in, maar het is het waard.

Staafmixer

Een staafmixer gebruik ik voor het pureren van verse soepen, hummus etc. Mijn staafmixer is heel simpel, maar onmisbaar!

Bakvormen

Voor het bakken van taarten gebruik ik bakvormen met een goede anti-aanbaklaag. Zo krijg je je taarten veel netter uit de vorm zonder dat ze breken. Mocht je toch vormen hebben die niet aan de verwachtingen voldoen, dan raad ik aan om er een stukje bakpapier in te leggen. Daarnaast heb ik verschillende vormen zodat ik verschillende taarten en cakes kan maken. Telkens hetzelfde is ook zo saai.

Siliconen pannenlikker

Dit pareltje heb ik nog niet zo lang, maar ik heb er nu al zoveel plezier van. Eerder schraapte ik de beslagkom uit met een lepel. Er blijft dat stiekem veel deeg zitten. Met een siliconen pannenlikker zorg je ervoor dat er niets achterblijft.

Vershoudbakjes

Vershoudbakjes heb je nooit teveel. Als je je maaltijden van te voren maakt, moet je ze ook vers kunnen houden. Deze bakjes zijn dan onmisbaar. Ik heb ze in allerlei formaten. Voor lunch gebruik ik grotere bakjes dan voor mijn tussendoortjes etc. Zo zorg ik ervoor dat ik niet met een overvolle rugzak naar het werk moet.

Zo, dat was het wel zo’n beetje. Valt best mee toch? En natuurlijk heb je niet alles in één keer nodig. Maak een wishlist met bovenstaande spullen zodat je jouw collectie langzaam uit kan breiden. Ik begon met de keukenmachine en breidde het langzaam uit naar andere keukenapparaten. In de tussentijd doen we het gewoon op de ouderwetse manier. Met de hand! 🙂

Leave a Response