Tips

Tastea luxe thee – Energy Boost

tastea thee

Een tijd terug stapte ik al over van de supermarkt thee op natuurlijke (losse) thee. Iedere dag nam ik braaf mijn eigen mok, theefilter, bordje en een pot met losse thee mee naar mijn werk. Ik was niets anders gewend, dus ik dacht ook niet aan alternatieven. Totdat een vriendin van mij tijdens een weekendje weg vertelde over een detox thee die ze had gekocht bij Tastea. Haar enthousiasme was de reden waardoor ik zelf ook eens een kijkje ben gaan nemen.

Thee van Tastea

Tastea verkoopt 100% natuurlijke luxe theeblends. De blends zijn ontwikkeld samen met Chinese (kruiden)geneeskundigen en theesommeliers. Dat betekent dat iedere thee zijn eigen unieke eigenschappen heeft en er voor ieder wat wils is. Zo verkopen ze energie thee, kalmerende thee, detox thee, focus thee etc. Ze hebben losse, kruiden- en fruittheeën. Ze hebben zelfs ijsthee en cocktail blends! Naast alle verschillende smaken wordt er ook veel aandacht besteedt aan de kwaliteit. De thee wordt handmatig geplukt i.p.v. machinaal waardoor alleen de allerbeste blaadjes worden gebruikt voor Tastea. Daarnaast wordt er alleen natuurlijke smaak toegevoegd.

Energy Boost

Verpakking

Ik mocht één van de theeën van Tastea uitproberen en koos voor de Energy Boost. Een beetje extra energie kan ik wel gebruiken! De luxe ervaring begint al wanneer je de verpakking ziet waar de thee in zit. Het straalt echt luxe uit door het materiaal en de zwarte buitenkant met groene metallic opdruk. Wanneer je het blik openmaakt komt de heerlijke geur je al tegemoet. Het ruikt best sterk, maar dat is ook logisch aangezien je de geur van 125 gram thee inademt. Deze thee blend ziet er ook mooi uit door de paarse accenten. Maar, natuurlijk gaat het vooral om de smaak 🙂

Smaak

De smaak van de thee was voor mij wennen, omdat ik normaal gesproken alleen maar groene thee drink. Al snel is dit mijn favoriet geworden! Het is een soort van ontdekkingstocht. In het begin proefde ik iedere keer weer een nieuwe smaak die me nog niet opgevallen was. Ik heb ook het idee dat de thee me daadwerkelijk meer energie geeft! Natuurlijk varieert dat ook wel een beetje per dag en hoe mijn schema er uitziet. Ik drink nu zo’n vier bekers op een dag en het gaat echt niet vervelen! Persoonlijk hou ik wat meer van lichte thee, dus vandaar dat ik er de hele dag van kan doen. Als je van wat sterkere thee houdt, zal je tussentijds nieuwe thee in de beker moeten doen.

De theebeker

In één woord ideaal! Je doet de losse thee in de beker, giet er heet water bij en sluit de beker af met een filter en drinkdeksel. Veel handiger dan al die losse dingen die ik voorheen mee moest nemen. Het was wel even uitzoeken hoe ik de filter er na gebruik weer gemakkelijk uit kreeg, maar dat heb ik inmiddels ook wel door. De beker is dubbelwandig waardoor de thee lang warm blijft. Toen ik de thee om vijf uur inschonk, was hij om 10 uur nog steeds lauwwarm. Ook een ultiem pluspunt vind ik dat de beker niet lekt. Ik heb al een aantal bekers gehad die dat wel deden. Geloof me, dat is geen pretje. Vooral niet als je er een groene smoothie in had zitten.

tastea to go theebeker

Conclusie

Mijn ervaring met Tastea is heel positief. De thee die ik probeerde was heel lekker en ik ben echt benieuwd naar de andere smaken. De theebeker maakt de luxueuze ervaring helemaal af. Geen gedoe meer, maar gewoon heerlijke 100% natuurlijke thee waar je de hele dag van kan genieten!

Ben jij helemaal enthousiast en zou je ook iets van Tastea uit willen proberen? Voor alle lezers van My Curious Mind mag ik 10% korting geven met de kortingscode TASTEA9 

Tags : Gezond

Leave a Response