Tips

Zo vouw je een loempia

loempia vouwen

Een tijd terug maakte ik gezonde loempia’s. Ik merkte dat ik zelf nog wel wat hulp kon gebruiken om ze te vouwen. Na een paar websites te hebben bekeken, had ik het door. Nu ik de tips & tricks ken, wil ik die graag met jullie delen! Maak je klaar voor een kleine tutorial “hoe vouw ik een loempia?”.

Als je het eenmaal door hebt is het vrij simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn groenten, rijstvellen, een schaal met water, een groot rond bord en een bordje om de loempia’s op te leggen. Ik had er zo een paar binnen tien minuten gemaakt. De eerste paar keer zullen ze iets minder mooi zijn, maar blijf oefenen! Dan komt het helemaal goed 🙂

loempia vouwen

Benodigdheden

  • Groenten julienne gesneden
  • Rijstvellen. Ik kocht ze bij de toko.
  • Grote schaal
  • Groot plat bord
  • Klein bordje

loempia vouwen

Zo vouw je een loempia

1. Maak het rijstvel nat

loempia vouwen

Maak het rijstvel nat in een schaal met lauw water of onder de kraan. Doe dit voor 3-4 seconden.

2. Leg het rijstvel op een plat rond bord

loempia vouwen

Het rijstvel plakt een beetje, dus zorg dat je het zo glad mogelijk op het bord legt.

3. Leg de groenten op het rijstvel

loempia vouwen

Leg een stukje groenten op het rijstvel. Begin iets boven de onderkant van het rijstvel en zorg dat je nog wat plek aan de zijkanten overhoudt. Als je alle groenten op een rijtje hebt gelegd, moet je zorgen dat de groenten die je aan de buitenkant wilt zien het dichts bij het midden ligt. In mijn geval is dat dus de rode paprika.

4. Onderkant vouwen

Vouw nu de onderkant van het rijstvel een stukje over de groenten. Rol het daarna nog een stukje verder strak op, maar nog niet helemaal tot de bovenkant.

5. Zijkanten vouwen

loempia vouwen

vouw de zijkanten naar binnen. Dit vergt wat handigheid, maar uiteindelijk gaat het steeds gemakkelijker!

6. Rollen

loempia vouwen

Rol het rijstvel nu volledig op. Zorg dat je een strakke rol maakt, maar trek niet te hard om te voorkomen dat je het rijstvel kapot trekt.

7. Klaar!

loempia vouwen

Proficiat, je hebt je eerste loempia gevouwen! Zoals ik al zei, moet je er handigheid in krijgen maar al snel vouw je er op los. Het mooie is dat je ze zowel voor ontbijt, lunch, avondeten of gewoon als snack kunt eten! Lekker en gezond. Eet smakelijk!

Benieuwd naar mijn recept voor gezonde loempia’s? Kijk dan hier.

Ga je dit ook eens zelf proberen? Laat dan een bericht achter, dat zou ik heel leuk vinden! Maak je een foto van het eindresultaat? Plaats dan een foto op mijn Facebook of plaats je foto op Instagram en tag @mycuriousmind.nl

Wie weet verschijnt jouw foto op My Curious Mind!

Liefs, Tamara

Leave a Response